BIFF2020

BIFF, ediția a XVI-a, se întâmplă!

Anul 2020 ne-a schimbat existența. În ciuda perioadei dificile care încearcă greu omenirea, echipa BIFF nu a renunțat. Solicitările și grija admiratorilor loiali ai festivalului, ne-au încurajat în această perioadă și au constituit principalul motiv pentru care am decis să organizăm BIFF, ediția a XVI-a, într-o formă reinventată, însă. 

#BIFF2020

Experiența festivalului va fi ușor diferită, axându-se, în principal, pe asigurarea unui cadru ce respectă noile condiții de distanțare, în timp ce recreează atmosfera BIFF, cu care ne-am obișnuit publicul. Spațiile alese, pentru ediția 2020, vor fi Muzeul Țăranului Român și Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București, deoarece permit amplasarea unor ecrane, proiecții, bar etc. 

Festivalul Internațional de Film București se va desfășura la sfârșitul lunii august, continuând tradiția de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate titluri recente din întreaga lume.

Competiția va propune filme noi și îndrăznețe, ce vor fi evaluate de un juriu 100% românesc format din personalități marcante din lumea cinematografiei. 

Programatorul Bucharest International Film Festival (BIFF) este criticul de film Ionuț Mareș.

Pe site-ul BIFF și pe pagina de Facebook vor apărea, în următoarea perioadă, toate informațiile despre invitați, selecție și program.

Festivalul este organizat de Fundația Charta.

Condiții de Siguranță

În vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță, BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea participanților la festival.

  • –  Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască, atât în aer liber, cât și pe toată durata vizionării filmului, în cinema;
  • – Termometrizarea noncontact a vizitatorilor și triajul observațional.
  • – Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la eveniment;
  • – Respectarea de către participanți a distanțării de minimum 2 m față de alte persoane;
  • – Vor exista soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentului;
  • – Vizitatorii vor fi îndrumați pe fluxuri de intrare și de ieșire separate, atât la interior, cât și în aer liber, pentru a facilita menținerea distanței fizice.

Abia așteptăm să ne revedem cu zâmbete, povești și discuții despre filme!

Cu drag, 

Echipa BIFF