Festivalul

Festivalul Internaţional de Film București este cel mai longeviv festival de film de lungmetraj din Bucureşti şi singurul festival de film cu o competiṭie internaṭională dedicată lungmetrajului. 

Apărut în 2004, Bucharest International Film Festival (BIFF) este un festival competițional de lungmetraj care își propune să ofere publicului cinefil șansa de a vedea, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întrega lume, cu participarea unor invitați de marcă

Bucharest International Film Festival 2020

În momentul acesta, viaţa pe pământ s-a schimbat. De aceea, BIFF şi-a modificat conceptul şi conţinutul. Festivalul de anul acesta se va desfăşura exclusiv în aer liber, va avea o platforma online şi va funcţiona și prin “streaming”.

BIFF s-a consacrat şi pe plan internațional prin audienţa numeroasă, feedback-ul pozitiv din partea mass-media – social press ṣi o serie de invitați de prestigiu ca: Nikita Mihalkov (regizor, Palme d’Or), Danis Tanovic (regizor, premiul Oscar pentru film într-o limbă străină), Victoria Abril („muza” regizorului Pedro Almodovar), Andrei Konchalovsky (câștigător al Leului de Aur şi al celui de Argint, Veneṭia), Amos Gitai (regizor, Palme D’Or, Festivalul de la Cannes) , Radu Mihăileanu (nominalizat pentru Palme D’Or, Festivalul de la Cannes), Jerzy Skolimovski (selecţionat în competiţia Festivalului de la Cannes, nominalizat la OSCAR), Jan Harlan (producătorul filmelor lui Stanley Kubrick), Rutger Hauer (actor), Franco Nero (actor) și, nu în ultimul rând, actrița Vanessa Redgrave.