Secțiuni

Competiția propune filme de ficțiune foarte noi, prezente în mari festivaluri și realizate de cineaști extrem de apreciați – unii consacrați, alții la început de drum. Ele vor fi evaluate de un juriu internațional format din cinci personalități din lumea filmului, care vor acorda mai multe premii.

În secțiunea Panorama, care cuprinde de asemenea galele de deschidere și de închidere, sunt incluse câteva dintre cele mai titrate filme recente, ale unor regizori-cult.

Films 4 kids, în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, propune filme alese special pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Secțiunea cuprinde și alte activități de educare și cunoaștere cinematografică.

Secțiunea Focus aduce în atenție filmele unor cineaști consacrați, proiectate în prezența acestora.

Secțiunea Socially United in Cinema curatoriată de Cristina Cepraga, realizată în premieră în România, aduce în vizorul publicului pasionat și consumator de film de artă, o viziune de unitate, care nu ține cont de diferențele etnice, de culoare, religie sau status social, ci de pasiunea pentru artă și umanitate. Cu această ocazie va fi organizată o masă rotundă via internet, în care publicul va putea interacționa și dezbate tematicile sociale ale filmelor propuse, direct cu creatorii acestora. 

biff sectiuni